Azokat a felhasználókat is követni kezdi a Facebook, akiknek nincs profilja

INTERNET
2016 május 27., 17:47

Mostantól nem csak a saját, profillal rendelkező felhasználóinak mutat hirdetéseket a Facebook, hanem az összes felhasználót követni fogja mindenféle sütik segítségével, és hirdetéseket fog mutatni nekik a vele szerződött oldalakon – írja a Wall Street Journal.

Ezért jelent meg az európai felhasználóknál ez a kék csík (erre egy EU-rendelet kötelező a sütiket használó oldalakat):

Gyakorlatilag minden olyan oldal, ahol van egy Facebook like gomb – tehát az internet nagyjából egésze –, alkalmas lesz arra, hogy a Facebook kövesse a felhasználók viselkedését, és így jelentősen nőhet a potenciális hirdetési felület a kapcsolatháló-hirdetési cég számára.

Ez a lap szerint azt jelenti, hogy a netes hirdetéspiacot jelenleg vasököllel uraló Google/Alphabet-tel szemben még öldöklőbben versenyezni kezd a cég. (WSJ, TheVerge)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.