Meghalt a világ legmagányosabb elefántja

ÁLLAT
2016 május 27., 13:12
comments 122

Hanako 69 éves volt, Thaiföld adományozta Japánnak 1949-ben és azóta egy apró kis betonkifutón élt az Inokashira park állatkertjében Tokióban.

Állatvédők és elefántkedvelők között régóta keringtek fotók a magányosan álló elefántról, aki feltehetően egyáltalán nem találkozott másik elefánttal kétéves kora óta, amióta Japánba került.

link Forrás

Szabadon engedéséért félmillió aláírást összegyűjtő petíció is indult, de nem jártak sikerrel. Pár éve az állatkert vezetői azt mondták, hogy az elefánt túl öreg ahhoz, hogy egy rezervátumba szállítsák el.

Ennek ellenére viszont az olyan kérésekből sem sok lett, hogy akkor Hanako legalább hadd találkozzon az állatkert más lakóival és kapjon némi zöldet a kifutójára.

A szomorú életű állat csütörtök délután halt meg. Sanyarú sorsa ellenére az elefánt népszerű volt az országban, több gyerekkönyvben és mesében is szerepelt. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.