A New York Times most igazán veszélyes vizekre evezett: belekötöttek a reggeli-imádókba

életmód
2016 május 28., 11:58
comments 191

Azt írják, hogy a reggeli nem különlegesen fontos étkezés.

Enne azért örülök különösen, mert én sem nagyon szoktam reggelezni. És ahogy a New York Times radikális reggeliellenes cikkének szerzője, nekem is néha végig kell hallgatnom, hogy

#DEHÁTAREGGELI! #DEHÁTAREGGELIALEGFONTOSABB! #REGGELIZZÚGYMINTEGYKIRÁLY!

Egyébként nincs semmi radikális, de még csak mérsékelten reggeliellenes sem a cikkben, nem hiszem, hogy az ebéd-, vagy a vacsoralobbi íratta volna.

Csak arról van benne szó, hogy ez a "reggeli a legfontosabb étkezés", ez egyáltalán nem biztos, hogy tényleg így van.

Szóval, hogy az erről szóló tanulmányok néha hajlamosak ok-okozati összefüggéseket mondani ott is, ahol nincsenek ilyenek. Például, hogy aki reggelezik, az emiatt kevésbé hízik el. Pedig hát erre a szerző szerint nincs egyértelmű tudományos bizonyíték. És mivel én nem fogom most egyenként végigolvasni azt a több tucat tanulmányt, amire hivatkozik, és amiknek a hibáit sorolja, ezért elhiszem, ami ír.

Hogy a reggeli egy fontos étkezés, de nem különlegesen fontos. Nem látszik egyértelműen fontosabbnak, mint más étkezések. Mondjuk amúgy is évek óta már ezt akartam hinni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.