Elragadott egy hároméves kisfiút a cincinnati állatkert gorillája

ÁLLAT
2016 május 29., 03:56
comments 286

Szombaton agyon kellett lőni a cincinati állatkert egyik gorilláját. Harambe, a 17 éves hím berángatott a gorillák kifutójára egy hároméves fiút, aki beesett a kifutót körülvevő 3-4 méter mély árokba.

A gorilla tíz percen át ráncigálta maga után a gyereket, mígnem egy különleges reagáló csapat agyon nem lőtte.

A hatóságok tájékoztatása szerint a kisfiú fel fog épülni, a helyi gyerekkórházban ápolják.

link Forrás

Az állatkert igazgatója, Thane Maynard szerint különleges reagáló csapatuk pont az ilyen helyzeteket szokta gyakorolni. Szombaton úgy ítélték meg, hogy a gyermek élete veszélyben van, ezért le kell lőniuk a majd kétszáz kilós hímet.

"Nehéz döntést hoztak, de jó döntést, mert ezzel megmentették a kisfiú életét. Nagyon rosszul is elsülhetett volna" - mondta Maynard.

Az igazgató szerint amúgy nem tűnt úgy, hogy a gorilla bántani akarja a gyereket, de a nagyon erős állat izgatottnak tűnt, ez pedig veszélyes helyzetet jelent. Az altatólövedék nem jöhetett szóba, mert az nem üti ki azonnal a nagytestű állatot, így nem múlt volna el a veszély.

Maynard tájékoztatása szerint amúgy ez volt az első alkalom, hogy a speciális alakulat gyilkolt az állatkertben.

Az incidens ellenére nem zárják le a gorillák kifutóját, Maynard szerint az biztonságos. Bár a szombaton történteket még vizsgálják, az eddigiek alapján úgy vélik, hogy a fiú átbújhatott a kerítésen, úgy eshetett az árokba.


Harambe 2015-ben érkezett a cincinnati állatkertbe a texasi Brownsville-ből. (Via Telegraph. A címlapi gifen Harambét k)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.