Táliboknak segítő pakisztáni tisztviselőket tartóztattak le

külföld
2016 május 29., 03:09
comments 17

A pakisztáni hatóságok őrizetbe vettek két tisztviselőt, akik a gyanú szerint hamis iratokhoz és állampolgársághoz segítették a tálibok egy hete kivégzett vezetőjét, Aktér Mohamed Manszúrt.

Manszúrral a délnyugat-pakisztáni Beludzsisztánban végzett dróncsapás, ennek a helyszínén találták a képével Vali Muhamad névre kiállított hamis iratokat.

Ezeket a pakisztáni hatóságok szerint Aziz Ahmad, a beludzsisztáni milícia őrnagya hitelesítette még 2001-ben. A hatóságok szerint Manszúrt még Rifat Ikbál, a pakisztáni nyilvántartó hivatal tisztviselője is segítette, ő szerzett neki, második feleségének és gyermekeinek pakisztáni állampolgárságot. Korábban már letartóztattak egy gyanúsítottat, Rafik Tarint, aki a gyanú szerint hitelesítette Manszúr pakisztáni személyijét.

Az iratok alapján kiderült, hogy Manszúr Karacsiban, a nagy pakisztáni kikötővárosban élt. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.