Akkora siker a Lovasíjász, hogy többen látták moziban, mint az összes többi, idén bemutatott magyar filmet összesen

Az idén a Magyar Érdemrend középkeresztjével kitüntetett Kassai Lajosról és az általa újrateremtett sportról szóló Lovasíjászt január 21-én mutatták be a moziban, és néhol még a mai napig tartanak belőle vetítéseket, így összesen már 80 908-an nézték meg – írja az Origo.

Az összes többi idén bemutatott film elmaradt ettől: 28 379-en nézték meg Kern András filmjét, a Gondolj rámot, míg Till Attila jópofa kerekesszékes akcióvígjátéka, a Tiszta szívvel eddig 22 149, a Hurok meg 14 762 nézőig jutott, bár az utóbbi kettőt még játsszák.

A lap szerint ezek a Zeróval, a Félvilággal, a Vad Kunsággal és a Liliom ösvénnyel együtt összesen 75 553 nézőt produkáltak, tehát 4355-tel kevesebbet, mint a Lovasíjász egymaga.

A Lovasíjászt a Jobbik gyakran állította szembe a Saul fiával, a párt azt is javasolta, hogy a középiskolásokkal kötelezően nézessék meg.

A 23 filmalapos támogatással készült nagyjátékfilmből eddig csak 6 hozott több nézőt, mint a Lovasíjász (Coming Out, Megdönteni Hajnal Tímeát, Argo 2, Swing, Liza, a rókatündér, Saul fia). (Origo)