Két 13 éves ISIS-es kivégzést játszott el egy autista társukon, erre az igazgató rajtuk is eljátszotta az ISIS-es kivégzést

2016 május 30., hétfő 13:11
418

Tragikomunikus végkifejletű általános iskolai szívatásról írt az Origo.

A cikk szerint egy meg nem nevezett budapesti általános iskolában két 13 év körüli gyerek játékból terroristaként bántak egy autista diáktársukkal: letérdeltették, zsákot húztak a fejére, és azt játszották, hogy ISIS-es módszerrel kivégzik.

Ez eddig egy klasszikus, kellemetlen iskolai bullying lenne, de ami ezután jött, az már nevetséges:

amikor az iskolaigazgató megtudta, mi történt, behívatta a két gyereket, és ő is eljátszotta rajtuk az ISIS-es kivégzést.

Ráadásul az Origo szerint ezt egy órával azelőtt játszotta el, hogy kinevezték az iskola élére.

Az igazgató egyébként telefonon maga közölte, hogy milyen büntetést szabott ki a kölykökre – a szülők pedig erre feljelentették a rendőrségen.

A rendőrség az ügyet május 10-én bűncselekmény hiányában megszüntette, de az igazgatót az iskolafenntartó visszahívta, viszont tanárként továbbra is az iskolában marad.

Mendrey László, a Pedagógus Szakszervezetek Szövetségének elnöke az Origónak azt mondta, hogy amit az igazgató tett, „semmiféleképpen sem számít fegyelmi vétségnek”, más kérdés, hogy elfogadható volt-e a büntetés, ugyanis az arányosság elve szerint az elkövetett vétséggel arányosnak kell lennie a büntetésnek, de nem lehet megalázó, még akkor sem, ha olyan gyerekekről van szó, akik megalázták a társukat.

A lap egyébként úgy tudja, hogy már egyik érintett gyerek sem jár abba a suliba. De új igazgató sincs, mert a megbízott új vezető nem foglalta el a pozíciót. Amúgy a tanári kar kiállt az igazgató mellett. (Origo)