Kolbásszal felfegyverkezett szélsőjobboldali aktivisták támadtak egy grúziai vegán kávézóra

Tömegverekedésbe torkollott egy filmvetítés a grúz főváros, Tbiliszi egyik, külföldiek és mindenféle alternatív elemek által látogatott, vegán szellemiségű kávézójában.

Forrás: KIwi Café/Facebook

A Kiwi Caféban éppen a Rick and Morty című amerikai sci-fi rajzfilmsorozatot kezdték vetíteni, amikor egy tucatnyi, a hely szellemiségéhez egyáltalán nem illő férfi rontott be a helyiségbe.

Kolbászból készült nyakláncot viseltek, sült húst és halat vettek elő, aminek egy részét megették, a többit a helyiekhez vágták. Végül pedig rágyújtottak, pedig a Kiwiben azt tilos.

A helyiek mindezt nehezmémyezték, amiből verekedés alakult ki, amiben a környékbeli lakók is részt vettek. Ki az egyik, ki a másik tábort erősítve.

A Kiwi üzemeltetői szerint ugyanez a szélsőjobboldali csoport egy hónappal korábban már akciózott a környékükön, akkor egy közeli könyvesboltban érdeklődtek arról, hogy a kávézóba járnak-e külföldek vagy valamely szexuális kisebbsség tagjai. (RFERL)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.