Orbán maga fizette családja washingtoni útját

PÉNZ
2016 május 31., 11:28
comments 176
Orbán Viktor az MTA közgyűlésén (MTI/Koszticsák Szilárd)
photo_camera Orbán Viktor az MTA közgyűlésén (MTI/Koszticsák Szilárd)

A Külügyi és Külgazdasági Minisztérium Hajdu Nóra, az Együtt képviselőjének kérdésére azt válaszolta, hogy egy 17 fős delegáció összesen 48 millió forint értékben töltött napokat március végén Washingtonban, ahol Orbán Viktor egy nukleáris biztonságról szóló csúcstalálkozón vett részt Barack Obama amerikai elnök meghívására.

Korábban a VS azt írta, az utazáson részt vett a kormányfő felesége és családja is, és a miniszterelnök magánprogramon vett részt. A Miniszterelnöki Sajtóiroda most közleményt juttatott el az MTI-hez, amiben cáfolják, hogy a családi utazásának költségeit közpénz fedezte volna. Felhívták a figyelmet arra is, hogy korábban részletesen tájékoztatták a közvéleményt a miniszterelnök és Szijjártó Péter külügyminiszter programjáról.

A külügy az Együtt közérdekű adatigényléslére adott eredeti válaszában valóban szerepel, hogy "a miniszterelnökkel egy utazó családtagok útjával és kint tartózkodásával összefüggésben közpénzfelhasználásra nem került sor."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.