Valahogy előkerült a videófelvétel a lépegető kutyafaszról

oktatás
2016 május 31., 07:19
comments 578Bármiféle elméleti fizikai előképzettség nélkül is elsőrangú szórakozás Orosz László kirohanását figyelni. A szenvedélyes oktatóban - aki az elméleti fizika alapjait tanítja a BME-seknek - akkor törik el valami, amikor kiderül, hogy a jelenlévő diákok közül alig valaki lenne képes elvégezni egy olyan egyszerű, mechanikusan elvégezhető számítást, amivel időt tudnának megspórolni, hogy az igazán érdekes fizikai témával tudjanak foglalkozni.

Nekem 2-3 ilyen szenvedélyes, nagyszerű tanárom volt annak idején a Bölcsészkaron, tök jó a BME-seknek, hogy ilyen lelkes fickó tanítja nekik az elméleti fizikát!

  • Orosz 0:45 körül kérdezi meg a hallgatókat, hogy ki az, aki a feladatot otthon meg tudná csinálni.
  • 0:55 táján kezd felmenni a pumpa
  • 1:32 "Nem csinálom meg a megoldást" - mondja Orosz és bemutat egy mívesen kivitelezett lófaszt.
  • 1:48 "Szarok az egészre!"
  • 2:17 "Mert minden balfasz tárgyra rengeteg idejük van". Ez után a bevezetés után hosszasan és élvezetesen gyalázza az olyan tárgyakat, mint a léptető motorok programozásnának C++/A típusa, amiknek a világon semmi értelmük sincsen, mert ha egy mérnök bekerül egy gyárba, pár nap alatt úgyis megtanulja, öt év múlva pedig már úgyis egészen másképp fogják programozni a léptető motorokat. De az oktatási rendszer hibája miatt nem az általánosan használható alapokat tanítják, hanem az ilyen felesleges tágyakat.
  • 5:03 "Lépegető kutyafasz. Ez is egy lehetséges... Azt is lehet programozni. Fölálljon meg ne álljon föl. Kétállapotú rendszer. És ha kisül a kondenzátor még az is benne van. " A professzor, miután szépen megrajzolta az ívet, ledobta a retorikai atombombát, az eddig rettegve lapító diákok hallható örömére.
  • 5:49 "Önöknek most hallal rakják tele a zsákjukat, ami két hónap után megrohad, ahelyett, hogy halat tanítanának meg fogni magukkal.Ezt most nagyon eltúloztam, tudom nagyon jól."

  (via eduline)  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt