Ha meglátogat a NAV, 50 százalék az esélye annak, hogy meg is büntet

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerdán kiadott közleménye szerint a tavaszi akcióik során az országszerte végzett több mint nyolcezer ellenőrzés felénél találtak valamilyen hiányosságot, és összesen 250 millió forint bírságot osztottak ki. A NAV tájékoztatása szerint 60 üzletet kellett 12 napra bezárni, háromnál pedig a bezárást helyettesítő bírságot állapítottak meg.

Idén tavasszal a kozmetikusokra, zöldség- és gyümölcskereskedőkre, vendéglátósokra, szálláshely-szolgáltatókra, autómosókra, gumiszervizekre, ruhatisztítókra, virág- és ajándék üzletekre szálltak rá leginkább.

Főleg az érdekelte az ellenőröket, hogy ezeken a helyeken adnak-e szabályos bizonylatot, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, bejelentik-e alkalmazottaikat és a kereskedők el tudnak-e számolni az áruik eredetével. Tapasztalataik szerint késő délután, éjszaka, hétvégén valahogy kevesebb nyugtát adnak ki. (MTI)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.