Lezárult a Verde fotópályázata, most tessenek szavazni: melyik a legjobb kép napelemekről?

napelem
2016 június 01., 14:16

Május elsejétől tegnapig tartott az a pályázat, amelyben fotókkal lehetett bizonyítani: a napelem állhat jól is egy háznak, praktikus gépészeti elemként sem szükségszerű, hogy elcsúfítsa az épületeket. Kaptunk is fotókat bőséggel - komoly lelkiismereti válságban is szenved most a Verde csapata, hiszen az eredeti kiírásnak megfelelően előszelektáltunk és most csak a tíz, szerintünk legjobb képet bocsátjuk közönségszavazásra. (Ti, akiknek kirostáltuk a fotóitokat: bocsássatok meg nekünk kegyetlenségünkért és köszönjük szépen nektek is az aktivitást!)

És most megmutatjuk a tíz döntős képet, a végén pedig lehet voksolni: melyik a legjobb kép, melyiken jön át legjobban a zöld energia és az otthon melegének harmóniája?

photo_camera Tamás küldte nekünk a napelemmel burkolt biciklitárolót. Milyen szép is ez az überzöld idill, füstmentes járművek és emissziómentes energia egysége!
photo_camera Csongor kommentárt is küldött: "A képet Németországban lőttem ma, Schwenningen falucskában. Amikor megláttam ezt a tanyát, egyből tudtam, hogy ennél romantikusabb napelemes megoldást keresve sem talalnék - 10 percen belül. A kép címe: Tanyaromantika"
photo_camera Ez pedig már Svájc: Barbara küldte a mézeskalács-házikót jelzésértékű, legfeljebb pár LED-lámpa és egy laptop-töltő energiaellátásához elég, de nagyon takaros kis napelemmel a homlokán
photo_camera Egy balatoni szemes ház, a szimmetria jegyében felépítve, stílszerűen középre helyezett napelem-sorral. Gábor kommentárja: "Vendégházunk Köveskálon 2014-ben készült el és tavaly év végén került fel egy napelemes rendszer. A házat igyekeztünk teljesen a környezetbe illően építeni és remélem a hangulatát a napelemek sem rontották el
photo_camera Mihály installációja a magyar népi lelemény igazi iskolapéldája: "Szőlő fölött 3-as csoportokban állítható dőlésszögű napelemek" Teljesítmény-optimalizálás minden szinten, az állandóan ideális szögben álló panelek alatt a lepattanó sugarak megérlelik a bort is
photo_camera Dániel képe, nem is hinnénk első pillantásra, egy magyar városból: "A képek Szegeden készültek, pontosabban a dóm tornyának tetejéről és az épület, amiről a kép készült, az Apáthy István utcában van"
photo_camera Milyen kicsi a világ: szintén Szeged, de ezen a képen már az előző kép készítésének helyszíne háttérül szolgál. Emese kommentárja: "Szegeden készült, az egyik egyetemi épület belső udvarán, a háttérben a Dóm tornyai láthatók"
photo_camera Nem csak a németeknél van napelemes tanyaromantika! Tibor enyhén túlszaturált, de nagyon hangulatos képe a hazai ultravidéki energetikai fejlesztések dokumentuma
photo_camera Tanyáról a panelsorra ugrunk, Attila képével. "Újpesti óvoda és az ő teteje. Bent meg boldog gyerekek."
photo_camera Katalin képe pedig a hazai tényvalóság garázstetőre installált napelemmel kiterjesztett tökéletes illusztrációja. A címe is telitalálat: "Takaros magyar porta a XXI. sz. kezdetén"

Nos, kedves olvasók, melyik kép fogta meg szerintetek leginkább a napelem romantikáját? Szavazás indul - mindenki három kedvencet is választhat, vagyis a VOTE gomb megnyomása előtt a neki tetsző három kép melletti checkboxot pipálhatja be. (A duplikált szavazást cookie alapján tiltjuk, mindenkit kérünk, hogy a fair play jegyében csak egyszer szavazzon, még akkor is, ha az ő saját képe az :-)

Egy héten át lehet szavazni, utána zárjuk a voksolást és kiderül, ki nyeri a 30 ezer forintos asztali napelemes pálmafa-töltőt és a három vigaszdíjat, egy-egy napelemről töltődő, hordozható pótakkut mobilhoz, laptophoz, tablethez.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.