Nem rossz üzlet tanácsot adni az államnak

2016 június 1., szerda 15:43
98

Ha bárkinek kétségei lettek volna, hogy anyagi szempontból milyen jó dolog a kormány által kitüntetett helyzetbe hozott, nehezen ellenőrizhető pénzekkel kitömött politikai tanácsadó cég tulajdonosának lenni, akkor elég átfutni a most leadott éves beszámolókat.

Nézőpont Csoport

A teljes adózott nyereséget,

139,1 millió forintot

kivette a tulajdonos, Győri Tibor osztalék formájában. Győri, aki korábban – jelenleg is? – Orbán Viktor jogi tanácsadója volt, most pedig Habony Árpád üzlettársa a Modern Media Groupban, tavaly februárban vette át a céget a tévében gyakran szereplő Mráz Ágostan Sámueltől.

Századvég Gazdaságkutató

A Szalay-Bobrovinczky Kristóf tulajdonában álló Századvég Gazdaságkutató a legnagyobb kormányközeli tanácsadó cég, a tavalyi évre

191,2 millió forint

osztalékot fizetett, ami nagyjából megegyezik a cég teljes nyereségével. Ezt 920 millió forintos árbevétel mellett érte el a cég.

Strategopolis

Itt nem volt elég a tulajdonosoknak a 280,5 millió forint adózott nyereség, ezt kikerekítették 9,5 millió forinttal, amit az eredménytartalékból szabadítottak fel. Így aztán

290 millió forint ütötte

a többségi tulajdonos, Giró-Szász András és üzlettársai, Molnár Norbert Imre és Várkonyi Gáspár markát. Ebben különösen az a szép, hogy ezt az eredményt 627,6 milliós árbevétel mellett sikerült elérni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt