Orbán egy egyiptomi diktátorral barátkozik

POLITIKA
2016 június 01., 15:18
comments 249

Kairóban járt a magyar miniszterelnök, ahol megbeszéléseket folytatott a katonai puccs után hatalomra került, majd hatalmát gyakorlatilag vérfürdővel, és egy nagyon demokratikus, 93 százalékos választási győzelemmel megerősítő Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnökkel.

photo_camera (MTI/EPA/Egyiptomi elnöki hivatal)

MTI: Orbán Viktor nagyrabecsülését fejezte ki Abdel-Fattáh esz-Szíszinek azért a feladatért, amelyre vállalkozott, azaz hogy országában, amely a térségnek és Európának is kulcsfontosságú, stabilitást teremtsen meg. "Egyiptom elnökének sikere érdeke Európának, így érdeke Magyarországnak is" - mondta a miniszterelnök, aki gratulált az egyiptomi gazdasági és politikai rendszer stabilitásában az elmúlt időszakban elért előrelépésekhez.

Orbán Viktor miniszterelnököt (b) fogadja Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök Kairóban 2016. június 1-én.
photo_camera   MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs  

Az MTI tudósítása szerint a civilizációk együttélésének nagyívű kérdéseiről, a terrorizmusról és a magyar-egyiptomi gazdasági együttműködésről beszélt Orbán a találkozó után tartott sajtótájékoztatón. Szóba került hétszáz egyiptomi vasúti kocsi magyar Eximbank általi finanszírozása is.

Megállapodás született a magyar közmédia és az Egyiptomi Rádió és Televízió Unió, az ERTU között is.

photo_camera   MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Bónusz: Orbán Viktor teljesen autentikusan mutatna egyiptomi elnökként is:

photo_camera   MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.