Pokorni: lehetőséget kell adni az önkormányzatoknak az iskolák üzemeltetésére

2016 június 1., szerda 8:43
76
Pokorni Zoltán. Fotó: Botos Tamás

Pokorni Zoltán, a XII. kerület fideszes polgármestere szerdán egy helyi iskolák menzáinak és közösségi tereinek újragondolásáról szóló konferencián szólalt fel.

A politikus arról elmélkedett, hogy a köznevelési törvényről illetve az iskolák állami működtetéséről szóló diskurzus "nem túl intenzív", az önkormányzatok pedig "nem tapsolnak örömükben", amiért az állam átvállalja tőlük az oktatási intézmények működtetését.

Pokorni - aki az első Orbán-kormányban oktatási miniszter volt - az MTI tudósítása szerint azt is mondta, egyetért a Budapesti Önkormányzatok Szövetségével, és a szakmai irányításon kívül minden iskolafenntartási feladatnak az erre vállalkozó önkormányzatoknál van a helye.

A Fidesz egykori elnöke ezen túl arról beszélt, hogy fontos megfelelő, szerethető körülményeket, közösségi tereket létrehozni a gyerekek számára, mert ők "nem azért szeretnek iskolába járni, mert jól tanulnak, hanem azért tanulnak jól, mert szeretnek iskolába járni".

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt