Trump a Brexit-népszavazás másnapján Nagy-Britanniába utazik, hogy átadja Európa legsúlyosabb luxus-golfklubját

külföld
2016 június 01., 13:51
comments 152
Fotó: Eduardo Munoz Alvarez / Getty Images

Donald Trump, az amerikai elnökválasztás republikánus jelöltje szerdán megerősítette, hogy június 24-én Nagy-Britanniába utazik. Ez azért érdekes, mert egy nappal korábban, június 23-án tartják az ország uniós tagságáról szóló, sorsfordítóként címkézett népszavazást.

Trump nem ezért utazik egyébként, hanem hogy meglátogassa és átadja Turnberry néven ismert luxus szálloda- és golfkompexumát a skóciai Ayrshire-ben. Mágikus hely lehet: összesen 200 millió fontot ment el a rekreációs paradicsom fejlesztésére. Ez nagyjából 80 milliárd forintnak megfelelő pénz.

Trump 35 millió fontért vette meg a Turnberry hotelt 2014-ben, és a szálloda mellé fejlesztett komplexum most szerdán nyitotta meg kapuit a vendégek előtt. Az elnöki lakosztályban egy éjszaka laza 3500 fontba, azaz nagyjából 14 millió forintba kerül, augusztustól pedig használható lesz a tulajdonosról elnevezett Donald Trump-bálterem is. Foglalni itt lehet.

Egyelőre nincs hír arról, hogy Trump tervez-e találkozni David Cameron brit miniszterelnökkel ebben az érzékeny időpontban, ahogy arról sincs, vajon Cameron hajlandó volna-e fogadni őt. (Guardian / Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.