Egy osztályzatával elégedetlen hallgató gyilkolt szerdán a Los Angeles-i egyetemen

bűnügy
2016 június 02., 07:29

Egyre több részlet derül ki a UCLA-egyetemen szerdán elkövetett gyilkosságról. Az áldozat egy fiatal tanár, William S. Klug volt, aki maga 2003-ban szerezte a diplomáját a Caltech műszaki egyetemen. A gyilkosát nem nevezte meg a rendőrség, de a jelentések szerint egyik diákja volt, aki elégedetlen volt az osztályzatával.

Klug gyilkosa a gyilkosság után főbe lőtte magát.

A gyilkosság után a UCLA vezetése a hétre felfüggesztette a mérnöki órákat. A lövöldözés komoly pánikot okozott az egyetemen, amit pár órára le is zártak. A mérnökhallgatók a jelentések szerint a tanszék szobáiba kerestek menedéket, és mert mérnökök, egészen különleges módokon barikádozták el magukat:

link Forrás
link Forrás
link Forrás

Az áldozat, Klug a mechanikai-biológiai együttműködést kutatta, két gyermek apja volt. Kollégái kedves, értelmes emberként jellemezték, aki nagyon támogatólag lépett fel diákjaival. (Via Quartz, Gizmodo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.