Jane Goodall megmutatta, hogy nem a dühödt őrjöngés az egyetlen válasz Harambe halálára

ÁLLAT
2016 június 02., 08:00
comments 172

Nem csillapodnak a kedélyek Harambe, a cincinnati állatkert 17 éves gorillájának lelövése miatt. A forrongó indulatok közepette üdítő kivételt jelent a világ tán legismertebb főemlőskutatója, Jane Goodall levele, amit az állatkert igazgatójának, Thane Maynardnak írt.

„Kedves Thane, nagyon sajnálom, hogy egy olyan döntést kell védenet, amivel talán még magad sem értesz egyet” - kezdte levelét. A gyorsreagálású kommentelőkkel szemben Goodall nem foglal rögtön határozottan állást az ügyben, bár leveléből érezhető, hogy vannak kételyei a döntéssel kapcsolatban.

„Próbáltam látni, hogy pontosan mi is történik - úgy tűnt, mintha a gorilla átkarolta volna a gyereket - mint a nőstény, ami megmentett és visszaadott egy gyereket a chicagói állatkertben” - írta, utalva egy 1996-os esetre, amikor egy hároméves fiú esett be a gorillák kifutójára, de a Binti Jua nevű nőstény, hátán a kölykével, megóvta a többiektől.

link Forrás

Goodall emelett leginkább a többi gorilla lelki békéjéért aggódik. "Hogy reagáltak a többiek? Hagyjátok, hogy láthassák, és meggyászolhassák? Ez nagyon fontosnak tűnik" - írta. (Via The Dodo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.