Jane Goodall megmutatta, hogy nem a dühödt őrjöngés az egyetlen válasz Harambe halálára

Nem csillapodnak a kedélyek Harambe, a cincinnati állatkert 17 éves gorillájának lelövése miatt. A forrongó indulatok közepette üdítő kivételt jelent a világ tán legismertebb főemlőskutatója, Jane Goodall levele, amit az állatkert igazgatójának, Thane Maynardnak írt.

„Kedves Thane, nagyon sajnálom, hogy egy olyan döntést kell védenet, amivel talán még magad sem értesz egyet” - kezdte levelét. A gyorsreagálású kommentelőkkel szemben Goodall nem foglal rögtön határozottan állást az ügyben, bár leveléből érezhető, hogy vannak kételyei a döntéssel kapcsolatban.

„Próbáltam látni, hogy pontosan mi is történik - úgy tűnt, mintha a gorilla átkarolta volna a gyereket - mint a nőstény, ami megmentett és visszaadott egy gyereket a chicagói állatkertben” - írta, utalva egy 1996-os esetre, amikor egy hároméves fiú esett be a gorillák kifutójára, de a Binti Jua nevű nőstény, hátán a kölykével, megóvta a többiektől.

Goodall emelett leginkább a többi gorilla lelki békéjéért aggódik. "Hogy reagáltak a többiek? Hagyjátok, hogy láthassák, és meggyászolhassák? Ez nagyon fontosnak tűnik" - írta. (Via The Dodo)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.