Olcsón megúszta az afgán, aki Bicskén mutogatta az altestét

bűnügy
2016 június 02., 08:17
comments 56

Negyven napi elzárásra ítélték azt az afgán férfit, aki az elmúlt héten kétszer is szeméremsértő módon mutogatta magát a bicskei befogadóállomás közelében. A Bicskei Járásbíróság szerdai ítéletében megállapította, hogy a férfi május 24-én a befogadóállomáson az ott ápolónőként, illetve szociális munkásként dolgozó sértetteknek mutogatta altestét. 

Hétfőn a Magyarországon oltalmazottként elismert, 39 éves afgán állampolgár bement a helyi dohányboltba, ahol az eladónő előtt az alsónadrágjába nyúlt, és szeméremsértő magatartást tanúsított. Az eladónő kikísérte őt az üzletből, és értesítette a rendőrséget. A bíróság gyorsított eljárásban kétrendbeli szeméremsértés vétségében mondta ki bűnösnek a férfit, és jogerősen 40 napi elzárással sújtotta, írja az MTI.

A 40 napos elzárás egyébként viszonylag enyhének tekinthető, különösen annak fényében, hogy a bicskei mutogató kétszer is mutogatott, miközben nagyjából ugyanebben az időben, mindössze egyszer mutogató, Budapesten tevékenykedő kollégája 90 napot kapott, és őt halmazati büntetésként egy évre még a Margitszigetről is kitiltották.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.