A kormány helyett egy ellenzéki politikus készíti fel a szurkolókat a terrortámadásokra

POLITIKA
2016 június 03., 07:17
comments 91

"A támadókat felkészítik. Az áldozatoknak is járna felkészítés" - mondja Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő. Ő és Molnár Zsolt, a parlament Nemzetbiztonsági Bizottságának szocialista elnöke úgy látták, hogy bár a kormány propagandájában nagy figyelmet fordít a terrorveszélyre, de csak a rettegés ébrentartásában.

"Megoldási javaslatot, hogy terrortámadás esetén mi a teendő, még nem láttunk" - mondta Tarjányi.

Így végül ők ketten készítettek el egy rövid animációs filmet, amiben azt magyarázzák, hogy mi a teendő akkor, ha az idei nyár nagy sporteseményein - vagy úgy általában - terrortámadást követnek el. "Nem csilivili, nincsen rá pénzünk" - mondta Tarjányi, és ez való igaz. Tartalmilag viszont nehéz belekötni, nagyon mást nem lehet tanácsolni ilyen esetben:

  • Meneküljenek!
  • Ha nem lehet elmenekülni, bújjanak el!
  • Segítsenek a többieknek!
  • Ha kiérkeznek a rendőrök, ne rohanjanak feléjük, mert a végén még támadónak nézik magukat is!

Lényegében ennyi. Vigyázzanak magukra, remélhetőleg soha az életben nem lesz szükségük semmire, amit ebből a filmből megtanulhatnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt