Öt új céget alapítottak a Matolcsy-alapítványok

Május 18-án nem is egy, nem is kettő, hanem rögtön öt új céget alapított az MNB-féle Pallas Athéné alapítványok tulajdonába tartozó cég, az 1,2 milliárd forintos alaptőke felett rendelkező Pallas Athéné Domus Optima Ingatlanhasznosító Zrt., figyelt fel a Világgazdaság és az Átlátszó.

Az MNB alapítványok eddig is létrehoztak öt céget, köztük a közpénzből többek között Tesla- és Netflix kötvényeket vásárló Ferida Zrt-t, a Vörösmarty téri luxusingatlant kezelő Kasselik-Ház Zrt.-t, az alapítványok közös befektetéseit kezelő Pallas Athéné Domus Optima Zrt-t, és még két céget: a Döbrentei téri ingatlant kezelő Vízház Zrt-t és a kecskeméti oktatási projektet – a Matolcsy-unokatestvér Szemerey Tamás rokona, Szemerey Szabolcs vezetésével – irányító Kecskeméti Duális Oktatás Zrt-t.

Ebbe az öt, már meglévő cégbe összesen kevés híján 38 milliárd forintunkat rakták.

A Vörösmarty téri Kasselik-Ház.

Az öt új céget egyenként tízmillió forintos alaptőkével hozta létre a Pallas Athéné Domus Optima, és mindegyik ingatlankezeléssel foglalkozik. Így keresztelték el őket:

  • Optimum-Alfa Kft.
  • Optimum-Béta Kft.
  • Optimum-Delta Kft.
  • Optimum–Penta Kft.
  • Optimum-Omega Kft.

Mindegyik székhelye ugyanott van, a Döbrentei utca 2-ben. Kettőt közölük Erdősi Krisztina, hármat Fekete Zoltán vezet, más tisztségviselőjük egyelőre nincs. (Az Átlátszó felhívja a figyelmet, hogy Fekete egy ideig együtt ült az Origo Film Zrt. igazgatóságában Pápa Marianne-nal, Portik Tamás feleségével.)

Viszont mivel mindegy tevékenységi körének ingatlanvásárlást és -ingatlankezelést adtak meg, ezért mostantól ne lepődjünk meg, ha esetleg újabb luxusingatlanokkal bővülne az MNB és alapítványainak már most is szédületes ingatlanportfóliója. (Világgazdaság)