Semjén Zsolt és Orbán Győző együtt ünnepelték a Nemzeti összetartozás napját

A Nemzeti Színházban rendezett Tehetség határok nélkül gálán Semjén Zsolt a nemzeti összetartozás napja alkalmából arról beszélt, hogy a magyar állam feladata keretet teremteni a nemzet megmaradásához, például a kettős állampolgárság megadásával és a határon túli magyar közösségek, kulturális és oktatási intézmények támogatásával.

A nemzet tagjainak pedig az a felelőssége, hogy „hajszálgyökerek sokaságával”, személyes kapcsolatokkal szője át a Kárpát-medencét.

A miniszterelnök helyettes a hajszálgyökereket leginkább a tudomány, a művészetek és a sport területén szőné sűrűbbre.

Orbán Győző és Semjén Zsolt - Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Tehetség határok nélkül gálán felszólalt Orbán Viktor öccse, Orbán Győző is, aki a Niké Sportegyesület - Magyar Sportakadémia tiszteletbeli elnökeként elmondta, hogy az egyesület mintegy 10 éves tapasztalata az, hogy a szabályozott körülmények között űzött sport képes javítani a hátrányos helyzetben nevelkedő gyermekek esélyein.

Egyébként a gálán a magyarországi, erdélyi és kárpátaljai fiatalok zenés, táncos vagy vers- és prózamondó produkciói mellett, színpadra léptek a riói olimpián induló magyar birkózók is, akik vállalták, hogy gyermekvédelmi nagykövetként népszerűsítik a sportot az ország gyermekvédelmi intézményeiben. (MTI)