Letiltotta a Google a zsidódetektor Chrome plugint

INTERNET
2016 június 04., 04:21
comments 135

A rendkívül eufemisztikus Coincidence Detector (Összefüggés Detektor) névre keresztelt plugin egy csomó ideig letölthető volt a Chrome internetes áruházából.

photo_camera A Coincidence Detector már nem elérhető (Mic)

Egy beszédes nevű felhasználó, 'altrightmedia' töltötte fel, és arra szolgált, hogy a beleépített és folyamatosan frissülő vezetéknév-adatbázis alapján

kiszűrje és jelölje az interneten felbukkanó (((zsidókat))).

Az adatbázisban szereplő vezetékneveket a plugin automatikusan három zárójelbe tette, a leírás szerint azért, hogy így segítsen a felhasználóknak "felismerni azokat az összefüggéseket, amik a politikai mozgalmak és a médiabirodalmak mögött állnak".

Az "echo"-nak nevezett jelzést, a három zárójelbe tett neveket neonácik nem olyan régóta használják az interneten, ugyanarra célra, mint a plugin

Sok elégedett felhasználó öt csillaggal és szövegesen is értékelte a programot:

"Szuper bővítmény. Még csak pár napja használom, de már csomó összefüggésre lettem figyelmes. Kötelező darab"

"Nem is tudtam, hogy a Vice, a Salon, a New York Times és a Forbes és a többi kedvenc híroldalam mögött ennyi összefüggés van. Köszönöm!"

Szerencsére a Chrome csütörtökön közbelépett és letiltotta a plugint, most már nem lehet letölteni. (Mic)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.