Miért tömik magukat ezek a csinos, fiatal lányok 10 000 kalóriával?

INTERNET
2016 június 04., 10:24
comments 268

Elég sok időt cseszek el a Youtube-on a társadalom tőlem elvárt normái szerint felesleges és idióta videók nézegetésével. Sokszor nézek profi minőségben elkészített sminkelős, bevásárlós, főzős videókat, de szeretem a külföldi videósokat majmoló, szörnyű minőségben felvett magyar videókat is.

De valójában ezeknek mind van értelmük. Sokat megtudok belőlük olyan emberekről, akikkel soha az életben nem fogok találkozni, vagy ha találkoznánk, soha nem mesélnék el nekem, miért vásárolnak itt vagy ott és miért pont ezt vagy azt. Sokat megtudok a társadalomról, elemezhetem a látogatottságukat, nyomon követhetem a trendeket. Szerintem ez ugyanolyan ártalmatlan hobbi, mint a madárles.

De most viszont találtam valami olyan újdonságot, ami eddig furcsa módon elkerülte a figyelmemet:

a 10 ezer/20 ezer/ 30 ezer kalóriás kihívást.

Arról szól, hogy az egyébként szuperegészséges, általában vegán, aktív életmódot folytató bloggerek egy napig annyi kalóriát esznek, amennyi csak beléjük fér. A belterjes Youtuber-szubkultúrában egymást hívják ki az emberek a kihívás elvégzésére, és csak az nem csicska, aki elfogadja.

link Forrás

Azonnal eszembe jutott, hogy ó, hát persze, evőversenyek is vannak régóta, miért csodálkozom ezen! A homo sapiens évezredek óta verseng, ki tud előbb betolni egy fej méretű hamburgert a szervezetébe, lehetne mondani, de szerintem a kettőt nem lehet összehasonlítani.

link Forrás

Nyilván egyik sem az étel élvezetéről szól, hanem csak dominanciaharc, amin a többiek nevethetnek, a versenyzők, akik egyébként hétköznapi emberek, különlegesnek érezhetik magukat. De amíg egy hamburgerevő verseny tart kábé öt percig, ezek az emberek egész nap zabálnak, mindenféle ideológia nélkül. Miért? Miért csinálod, ChelseaLifts? Mi az okod rá, Valentina Esteban?!

link Forrás

Először azt gondoltam, biztosan valami nagyon szarul elsült evészavar-figyelemfelhívó kampány miatt kezdődött az egész, de egy csomót kerestem utána, és nem. Azt hittem, olyan fórumok tucatjait találom majd meg, hogy "Sziasztok, ti értitek ezt a faszságot?", meg hogy a videók alatt a legjobban lájkolt kommentek mindig azok lesznek, hogy "Úristen, ne pazarold már a Föld energiaforrásait" (ami persze egy igazán álszent megjegyzés, de mégis ebben reménykedtem), de... nem.

photo_camera Nincs értelme!

Szóval mi az értelme ennek? Ugyanaz, mint a Tumblren azoknak a képeknek, ahol tinik Macbookokat tesznek csapvíz alá vagy törnek szét darabokra és kennek be mustárral? Hogy a világ túl van népesedve, hogy fogyasztói társadalom, a pénz értéktelen, és hogy az életnek nincsen semmi értelme? Talán nem véletlenül nem terjed a kihívás a magyarok között, talán a 10k food challenge egy státuszszimbólum, amivel csak a gazdag nyugatiak rendelkezhetnek. Vagy nem?

De akkor mi az értelme? Aki tudja, írja meg légyszi.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.