Elkapták a törökszentmiklósi kuvikgyilkost

2016 június 5., vasárnap 5:53
199

Egy törökszentmiklósi férfi szombaton 6 óra körül szólt a rendőröknek, hogy miután egy csattanást hallott a szomszédjából, egy döglött madár zuhant a háza udvarára. :(

A kiérkező rendőrök aztán észrevették, hogy a bejelentő melletti ház kúpcserepe alatt egy bagolycsalád fészkel. Az 58 éves férfi egy fészekből kiesett fiókát kalitkába rakott, ételt, italt adott neki. A rendőrök állatorvos és madárbiológus segítségét kérték, így derült ki, hogy az áldozat egy kuvik volt, ami fokozottan védett.

A gyanú hamarosan a szomszédra terelődött, akiről kiderült, hogy zavarták a madarak, ezért amikor reggel az egyik madár leszállt a ház tetőgerincére, légpuskájával lelőtte. Miután a rendőrök előállították természetkárosítás miatt, elmondta, hogy a baglyok évek óta fészkelnek már a házánál, hangjuk miatt aludni sem tud. Az árván maradt fióka

Több módszert kipróbált az állatok elzavarására, de azok mégis maradtak. Akkor reggel, amikor meglátta a madarat, meghallotta a hangját, nagyon felhúzta magát, és saját elmondása szerint csak mellé akart lőni, , hogy elriassza, de pont telibe találta a kuvikot. A nyomozók a légpuskát lefoglalták.A Magyar Madártani Intézet munkatársa gondoskodott az életben maradt fiókák befogásáról és elszállításáról. (police.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt