Kitört a tömegverekedés a Jézus Szíve búcsún

vallás
2016 június 05., 06:27
comments 121

Egymásnak estek a mutatványosok a vasárnapi Jézus Szíve búcsú előtt Mezőkövesden. Mivel a városban a vallási esemény után minden évben vurstlit is tartanak a Vásártéren, a vidámparkos vállalkozók már hétfőn letáboroztak, hogy bebiztosítsák a helyeiket.

A téren a vállalkozók egészen szerdáig néztek farkasszemet egymással, majd délután megkezdődött a közelharc. A Szon.hu szerint a helyszínen csak családi ügyről beszéltek, mivel a mutatványosok rokonai egymásnak. Állítólag már a korábbi években is előfordult, hogy nem tudtak megegyezni egymással.

Ezzel szemben Szobonya Sándor, a Mezőkövesdi VG Zrt. vezérigazgatója arról beszélt a lapnak, hogy a vurstlisok a játékok telepítése miatt estek egymásnak, ami miatt aztán rendőröknek és őrző-védőknek kellett beavatkozniuk. A vezérigazgató még fontosnak tartotta elmondani, hogy

„Mezőkövesden szeretjük a rendet, így két vállalkozóval szerződést bontottunk, a harmadikkal meg sem kötöttük, s felkértük őket, hagyják el a területet. Csütörtökön délután hazamentek a vállalkozók”.

Mivel mindenkit kirúgtak, az egész búcsú veszélybe került, de végül bejelentkezett egy másik vállalkozó, aki gyorsan telepített egy kisebb vidámparkot a gyerekeknek.

Eddig 12 ember ellen indult eljárás, felfegyverkezve elkövetett, csoportos garázdaság miatt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.