A turbánjával mentette meg a kutya életét a leleményes indiai

ÁLLAT
2016 június 06., 13:10
comments 60
link Forrás

Egy Pandzsáb állambeli csatorna partján vezetve csődületet vett észre a 28 éves Sarwan Singh. Megállt, hogy lesokkolva lássa: a csapatnyi ember mind egy fuldokló, a sima, meredek rézsűn kimászni képtelen kutyát bámul, de segíteni nem segítenek. Fogta magát erre, és más eszköz híján a szikhek legszentebb kiegészítőjét, a turbánját vetette be, mivel nem tudott úszni. A turbán hosszabbik darabját fogva leereszkedett a meredélyen, a rövidebbik textilcsíkkal pedig meglasszózta a fuldokló kutyát, akit utána a tömeg segítségével felhúzott a meredély tetejére.

Nem volt könnyű menet, mert 200 méteren keresztül kellett próbálkozni, a lessokkolódott kutya ugyanis minduntalan elúszott tőle. Singhnek azzal is meg kellett küzdenie, hogy amikor elkezdte levenni a tubánját, a tömegből több szikh is blaszfémiával vádolta meg.

A szikh férfiak a szigorú előírás szerint ugyanis csak otthon vagy fürdés közben vehetik le a turbánt.

A szikhek lakta részeken nem példátlan, hogy a turbán 9 métert is elérő textilcsíkjait vízből mentésre használják, tavaly szeptemberben például 8 gyereket mentettek így ki:

link Forrás


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.