A turbánjával mentette meg a kutya életét a leleményes indiai

Egy Pandzsáb állambeli csatorna partján vezetve csődületet vett észre a 28 éves Sarwan Singh. Megállt, hogy lesokkolva lássa: a csapatnyi ember mind egy fuldokló, a sima, meredek rézsűn kimászni képtelen kutyát bámul, de segíteni nem segítenek. Fogta magát erre, és más eszköz híján a szikhek legszentebb kiegészítőjét, a turbánját vetette be, mivel nem tudott úszni. A turbán hosszabbik darabját fogva leereszkedett a meredélyen, a rövidebbik textilcsíkkal pedig meglasszózta a fuldokló kutyát, akit utána a tömeg segítségével felhúzott a meredély tetejére.

Nem volt könnyű menet, mert 200 méteren keresztül kellett próbálkozni, a lessokkolódott kutya ugyanis minduntalan elúszott tőle. Singhnek azzal is meg kellett küzdenie, hogy amikor elkezdte levenni a tubánját, a tömegből több szikh is blaszfémiával vádolta meg.

A szikh férfiak a szigorú előírás szerint ugyanis csak otthon vagy fürdés közben vehetik le a turbánt.

A szikhek lakta részeken nem példátlan, hogy a turbán 9 métert is elérő textilcsíkjait vízből mentésre használják, tavaly szeptemberben például 8 gyereket mentettek így ki:


Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.