Tálibok ütöttek rajta egy amerikai fotóriporteren Afganisztán nyugati részén

külföld
2016 június 06., 04:22
comments 22
David Gilkey 2001 óta folyamatosan járta az amerikaiak háborúit. Ez a híres képe Bagdadban, Szádrvárosban készült 2004 augusztusában. David P. Gilkey-Pool/Getty Images
photo_camera David Gilkey 2001 óta folyamatosan járta az amerikaiak háborúit. Ez a híres képe Bagdadban, Szádrvárosban készült 2004 augusztusában. David P. Gilkey-Pool/Getty Images

Rakétával lőtték szét David Gilkey, az amerikai közszolgálati rádió (NPR) fotós újságírójának autóját Afganisztán Hilmend tartományában, Laskargáh és Mardzsa között.

A konvojban haladó Humvee-ra egy 82 milliméteres rakétát lőttek ki a tálibok, a támadásban a fotós-újságíró David Gilkey és tolmácsa, Zabihullah Tamanna, valamint a katonai jármű sofőrje a helyszínen életét vesztette.

Gilkey számos díjat nyert már munkájáért, 2001 óta folyamatosan tudósított az afganisztáni és iraki háborúról. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.