Clinton már most megszerezte a jelöltséghez szükséges küldötteket

Külföld
2016 június 07., 04:14
comments 226

Hat amerikai államban tartanak kedden előválasztást, köztük a legnépesebb államban, Kaliforniában.

De az AP hírügynökség ellopta a showt, ugyanis kihozták magyar idő szerint éjjel, hogy Hillary Clintonnak – az úgynevezett szuperdelegáltakkal együtt – gyakorlatilag már megvan a megfelelő számú küldöttje ahhoz, hogy a demokrata jelölőgyűlésen elnökjelöltté válasszák. Ugyanis volt egy kisebb előválasztás Puerto Ricoban (ami egyébként nem is állam, de a demokrata jelölőgyűlésen hallathatják a hangjukat), ahol bebiztosította a jelöltséget.

Szóval mostantól nagyjából búcsúzhatnak az amerikai választásikampány-szappanopera nézői Bernie Sanderstől, és koncentrálhatnak a különlegesen szórakoztatónak ígérkező Clinton-Trump párharcra.

(AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.