Ötszáz közmunkás talált munkát a piacon

2016 június 7., kedd 2:51
66

Február elején indult egy három millárd forintból egy program, ami a közmunkásokat a piacra próbálná visszaterelni; lényege, hogy ha egy közmunkás piaci állást talál, akkor havonta felveheti azt a pénzt is, ami még járna neki a hátralévő közfoglalkoztatotti időszakban.

Na, ezzel a programmal április végéig összesen ötszáz (500) közmunkás élt,

ismerte el a Világgazdaság szerint egy államtitkár. Az ötszáz fő a több mint 220 ezres közfoglalkoztatotti táborból igen jelentéktelen arány, egészen pontosan 0,2 százalék. (Nem valószínű, hogy túl nagy arányban dobnák el a piacon elhelyezkedő közmunkások ezt a pénzt, ezért lehet azzal számolni, hogy három hónap alatt tényleg ennyien tudtak csak elhelyezkedni.)

UPDATE: Az NGM jelezte, hogy április vége óta sokat nőtt ez a szám, már 1100-nál tartanak, és hétről hétre nő a „Közfoglalkoztatásból a versenyszférába program” résztvevőinek száma. Ez már a közfoglalkoztatottak több mint 0,4 százaléka.

A kormány közmunka-rendszere ugyan remekül felváltotta a nagyon durván visszavágott szociális juttatásokat, de, mint itt a téma szakértői kifejtik, egy olyan rendszert hoz létre, amiből szinte lehetetlen kitörni. (Világgazdaság)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt