Eltűnt egy fürdőző fiú a Tiszában Szolnoknál

Eltűnt egy 16 év körüli fiú szerda délután a Tiszában Szolnok belterületén, a vízirendőrség előtti stégek egyikén, a rendőrök, tűzoltók és az Életjel mentőcsoport négy tagja jelenleg is keresi - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője szerdán az MTI-vel.

A tűzoltóságot a rendőrség értesítette szerda délután 14 óra 15 perckor a fiatal eltűnéséről. Az eltűnt fiatalt kishajóval, búvárokkal keresik.

A Tisza Szolnoknál (Derzsi Elekes Andor - A feltöltő saját munkája, CC BY-SA 3.0)

Kardos József, az Országos Mentőszolgálat Észak-alföldi Mentőszervezet Jász-Nagykun-Szolnok megyei kirendeltségének vezető mentőtisztje szerint több fiatal fürdött együtt a Tiszában, amikor az elmerült az egyik fiú. Az egyik társa is utána ugrott, de nem sikerült kimentenie.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság a történteket követően Előzzük meg a tragédiákat! címmel közleményt jelentetett meg a police.hu oldalon. A tájékoztatás szerint az elmúlt időszakban több tragikus baleset történt, amik a fürdőzés szabályainak megszegése miatt következtek be.

Május 31-én, kedden is eltűnt egy fiú kedden délután a Tiszában Szolnoknál, az ószandai tanyáknál. Az fiút azóta is keresik a rendőrök, tűzoltók, katasztrófavédők és az Életjel mentőcsoport tagjai. (MTI)