Masszív, nagyon masszív adókedvezményt lobbizott ki magának a Waberer's

autó
2016 június 08., 10:33
comments 66
Orbán Viktor miniszterelnök és Wáberer György a Waberer's új üzemi üdülőjének avatóünnepségén Balatonvilágoson - (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)
photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök és Wáberer György a Waberer's új üzemi üdülőjének avatóünnepségén Balatonvilágoson - (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Az Index szúrta ki a friss Magyar Közlönyben, hogy egy kormányhatározat szerint a jövőben illetékmentesek lesznek a lízingelt kamionok. Eddig a fizetendő illeték mértéke függvénye a kamion korának és teljesítményének volt függvénye, és átlagosan pár százezer forintos terhet jelentett egy gépjármű esetében.

A hír azért érdekes, mert az ügyben illetékes közúti fuvarozás fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízottat Wáberer Györgynek hívják, az ő nemzetközi fuvarozó vállalatának, a Waberer's logisztikai cégnek pedig elég jelentős, nagyjából 2500 gépjárműből álló kamionparkja van.

Megbízatásából adódóan valószínű, hogy Wáberer részt vett az új szabályozás kialakításában, ami több százmilliós, akár félmilliárdos megtakarítást is jelenthet cégének, és ugyanekkora veszteséget a magyar államnak. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.