Masszív, nagyon masszív adókedvezményt lobbizott ki magának a Waberer's

Orbán Viktor miniszterelnök és Wáberer György a Waberer's új üzemi üdülőjének avatóünnepségén Balatonvilágoson - (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Az Index szúrta ki a friss Magyar Közlönyben, hogy egy kormányhatározat szerint a jövőben illetékmentesek lesznek a lízingelt kamionok. Eddig a fizetendő illeték mértéke függvénye a kamion korának és teljesítményének volt függvénye, és átlagosan pár százezer forintos terhet jelentett egy gépjármű esetében.

A hír azért érdekes, mert az ügyben illetékes közúti fuvarozás fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízottat Wáberer Györgynek hívják, az ő nemzetközi fuvarozó vállalatának, a Waberer's logisztikai cégnek pedig elég jelentős, nagyjából 2500 gépjárműből álló kamionparkja van.

Megbízatásából adódóan valószínű, hogy Wáberer részt vett az új szabályozás kialakításában, ami több százmilliós, akár félmilliárdos megtakarítást is jelenthet cégének, és ugyanekkora veszteséget a magyar államnak. (Index)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.