Twitteren segítik a magyar rendőrök a válogatott szurkolóit

foci
2016 június 08., 03:02
comments 63

Nyolc rendőr ült repülőre, hogy elkísérje a magyar válogatott szurkolóit Franciaországba, a labdarúgó Európa-bajnokságra, ahol "első kézből tájékoztatják" majd a szurkolókat az aktuális biztonsági kérdésekről.

A csapat tagjai közrendvédelmi és bűnügyi szakterületről lettek összeválogatva, de a válogatásnál szempont volt, hogy jól tudjanak kommunikálni a szurkolókkal, és "alapvetően tisztában kell lenniük az Európa-bajnokság menetével is."


link Forrás

A meccsek alatt egyenruhában, szolgálati fegyver nélkül dolgoznak majd, és együttműködnek a francia hatóságokkal valamint a magyarok ellenfelei által delegált helyi szervekkel és rendőrökkel is.

A szurkolókkal elsősorban már néhány napja élő Twitter-oldalukon, az NFIP Hungary csatornán kommunikálnak majd, #EURO2016” hashtag alatt. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.