Farkas Flórián húszévesen fejezte be az általánost

oktatás
2016 június 09., 04:57
comments 320

Korábban Farkas Flórián diplomája körül voltak furcsaságok: a Lungo Drom elnöke azt állította, hogy az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán végzett és ott óraadóként is dolgozott, kiderült, hogy társadalomtudományi karra járt, és nem volt óraadó. Most a Romnet.hu tudta meg, hogy a miniszterelnöki biztos húsz évesen fejezte be, nagy valószínűséggel egy esti iskola börtöntagozatán, az általánost. Farkas 1957-ben született,

  • az általános iskola 1–6. osztályát a tiszaroffi baptistáknál járta, a hatodikat 15 évesen teljesítette,
  • a hetediket a szolnoki Dolgozók „Tejüzem” Iskolájában abszolválta három évvel később egy 160 órás tanfolyam keretében,
  • a nyolcadik osztályt azonban már Dunaújvárosban, a Földes Ferenc Dolgozók Iskolájában járta ki 1977-ben.

A Romnetnek feltűnt, hogy a nyolcadikos bizonyítványban olyan tárgyak is szerepelnek, amik a hetedikesben még nem, például „Családi nevelés”. Ez valószínűleg azzal magyarázható, hogy az intézmény rendelkezett börtöntagozattal. Korábban a Magyar Narancs írta meg, hogy  a roma politikust 1975 és 1982 között háromszor is elítélték, köztük letöltendő börtönbüntetésre. Ezt Farkas sosem cáfolta. (Magyar Nemzet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.