Négy embert öltek meg Tel-Aviv központjában

Két palesztin támadt szerda éjjel Tel-Aviv üzletekkel, éttermekkel zsúfolt negyedében, a fegyveresek négy embert megöltek, ötöt megsebesítettek. A támadókat elfogták, egyikük megsérült. A Szarónia szórakozónegyedben elkövetett merénylet nyolc hónap az egyik legtöbb halálos áldozatot követelő terrorcselekmény Izraelben. A Hamász üdvözölte a támadást, de felelősséget nem vállalt érte. Az moszkvai útjáról hazatérő Benjámin Netanjahu miniszterelnök a repülőtérről egyenesen a védelmi minisztériumba hajtott. Később kijelentette, hogy határozott választ fognak adni a merényletre és mindenkit fel fognak kutatni és meg fognak büntetni, aki segítette a merénylőket.

A biztonsági kamerák szerint az öltönyös merénylők vendégként érkeztek az egyik étteremhez, majd hirtelen elővették az automata fegyvereiket és tüzeltek. Egyikük közvetlen közelről lőtt le egy férfit. Szemtanúk szerint az étterem biztonsági személyzete megakadályozta, hogy bejussanak az étterembe, így megakadályozták, hogy még több áldozat legyen.

A két fegyveres állítólag egy egy Hebron közeli ciszjordániai faluból érkezett, és egy családból származnak.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.