Teljesen kiakadt az ember, akinek minden dugás előtt 24 órával értesítenie kell a rendőrséget

életmód
2016 június 09., 07:20
comments 160

14 hónapot töltött előzetesben nemi erőszak vádjával az a jogi okokból nem megnevezhető brit férfi, akit felmentettek ugyan a vádak alól, de arra kötelezték, hogy bármiféle tervezett szexuális aktus előtt 24 órával értesítse a rendőrséget. Ha nem teszi, akár öt évre is bezárhatják.

Ennél még a börtönben is jobb volt

- mondta egy bírósági meghallgatáson az ítéletről a férfi, aki most úgy érzi, romokban hever az élete, tegyük hozzá, némi joggal.

Előzetesben azért ült, mert egy volt partnerével ellátogatott egy szado-mazo klubba. Tisztázta ugyan magát, de egy Angliában és Walesben tavaly bevezetett rendelkezés szerint most az a helyzet, hogy akiről a rendőrség megállapítja, hogy szexuális kockázatot jelent, kötelezhető arra, hogy egy nappal a tervezett szex előtt értesítse a hatóságokat.

El tudják képzelni, 24 órával a szex előtt? Na ne már

- mondta a férfi, aki szerint az ítélet sérti emberi jogait.

(BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.