Kezdődik az Eb: angol szurkolók balhéztak Marseille-ben

A Reuters ma arról írt, hogy kb. 100 brit szurkoló csapott össze 50 helyi arccal Marseille-ben. A Telegraph szerint az angol szurkolók üvöltözve hívták az ISIS szimpatizánsait.

Szemtanúk szerint az incidens a dél-francia város régi kikötőnegyedének egyik bárja előtt történt, és a készenléti rendőrök könnygáz bevetésével hamar véget vetettek a verekedésnek. A helyszínre éjfél után érkeztek ki a mentők, az egyik szurkolónak fejsérülése lett. A rendőrség csak annyit közölt, hogy két embert vettek őrizetbe. Az RT videója:

Az angol futballszurkolók már az 1998-as világbajnokság alatt is okoztak botrányt Marseille-ben, akkor is a helyi lakosokkal keveredtek összetűzésbe.

Az angol és orosz csapat szombaton este 21 órakor játszik egymással a B csoport első fordulójában. Csütörtökön a Reuters szerint 70 ezer angol szurkoló érkezett Marseille-be, és kb. 20 ezer orosz vendéget várnak, akik már üzentek is az angoloknak.

Párizsban eközben több ezer ember nézte az Eiffel-toronynál tartott koncertet, nagyobb gond ott nem volt. (Reuters, Telegraph)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.