Mel Gibson folytatja a Passiót, Roland Emmerich szerint a Függetlenség napja 2 nem folytatás

Két vicces hír klasszikus hollywoodi filmek folytatásáról:

1. Jön a Passió 2

Randall Wallace, A rettenthetetlen forgatókönyvírója Mel Gibsonnal a 2004-es A passió folytatásán dolgozik. Wallace a Hollywood Reporternek beszélt erről, és azt is elmondta, hogy az új produkció Jézus feltámadásával foglalkozik majd. A téma mindig is foglalkoztatta, és régóta készült arra, hogy megírja ezt a forgatókönyvet – mondta.

A passióra világszerte 612 millió dollárért váltottak jegyet a nézők, Jim Caviezel volt Jézus. A film globális sikere után azonnal felmerült a folytatás lehetősége, de a 3 Oscar-díjra jelölt alkotást rendező Mel Gibson más elfoglaltságai miatt eddig nem tért vissza a bibliai történethez.

Gibson szóvivője egyelőre nem akarta sem megerősíteni, sem cáfolni, hogy a színész-rendező részt vesz a film előkészítésében. Wallace legutóbb a Hacksaw Ridge című, Észak-Amerikában novemberben debütáló második világháborús drámán dolgozott együtt Gibsonnal.

2. A Függetlenség napja 2 nem is folytatás

Roland Emmerich szerint A függetlenség napja: Feltámadás című hamarosan debütáló új sci-fije nem tekinthető korábbi filmje folytatásának. A rendező-forgatókönyvíró Berlinben beszélt az új produkcióról.

Mint elmondta: az 1996-ban bemutatott A függetlenség napja és a június második felében mozikba kerülő A függetlenség napja: Feltámadás annyira különbözik egymástól, és olyan sok idő telt el közöttük, hogy az új film valójában nem tekinthető a régi folytatásának. Az új film 20 évvel később játszódik, a világot azóta újjáépítették, és igyekeztek felkészülni az idegenek várható újabb támadására. (Magyarul: klasszikus folytatásról van szó. Sajnos.)

„Ez már egy újabb generáció, bár a régi hősök közül is sokan visszatérnek” – mondta a német származású hollywoodi rendező. A függetlenség napja: Feltámadás szereplői között van az előző filmben a Földet megtámadó földönkívüliektől a világot megmentő Jeff Goldblum, Bill Pullman és Judd Hirsch, akikhez új sztárként csatlakozott Az éhezők viadala-sorozatból ismert Liam Hemswoth. Will Smith-re viszont nem volt elég pénz. A filmet június 23-ától vetítik a magyar mozik – írja az MTI.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.