Merlini megnyitotta a Houdini-múzeumot a budai Várban

Harry Houdini magyar származású világhírű szabadulóművész eredeti relikviáit, többek között bilincseit, zubbonyát és könyveit mutatja be a The House of Houdini múzeum, amely pénteken nyílt meg a budai Várban.

Harry Houdini viaszfigurája a magyar származású világhírű szabadulóművész relikviáit bemutató The House of Houdini múzeumban, a budai Várban a megnyitó napján (Fotó: Marjai János / MTI)

David Merlini szabadulóművész, a múzeum megálmodója és létrehozója a megnyitón elmondta, hogy az illuzionista személyes tárgyain, fotóin kívül a 2 évvel ezelőtt Magyarországon forgatott Houdini című film kellékei is gazdagítják a kiállítást.

Mindezek mellett a kiállítótér folyamatos, élő bűvészműsorral és interaktív trükkökkel is várja a látogatókat, a fiatal bűvészeknek pedig próba- és fellépési helyszínt is biztosít  – írja az MTI.

David Merlini szabadulóművész, a The House of Houdini múzeum alapítója a magyar származású világhírű szabadulóművész, Harry Houdini relikviáit bemutató múzeum megnyitóján a budai Várban (Fotó: Marjai János / MTI)

David Merlini volt az, akit 2004-ben „betonba öntöttek”, és a Dunába dobtak, de (spoiler alert!) kiszabadult: