Hatszáz kelet-ukrajnai gyereket nyaraltat Magyarország

Külföld
2016 június 11., 11:35
comments 67

Buhajla József, ungvári magyar főkonzul az MTI-nek elmondta, hogy útnak indult a városból Magyarországra azon 600 kelet-ukrajnai gyermek első csoportja, akiket a magyar kormány lát vendégül a Velencei-tónál egy-egy hétig, összesen 12 turnusban. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Külügyminisztérium, az ukrajnai magyar külképviseletek és az Ukrán Országos Önkormányzat összefogásának köszönhető a nyaraltatás, tette hozzá a konzul. A gyermekek kiválasztásánál az elsődleges szempont az volt, hogy a kelet-ukrajnai konfliktusövezetből érkezzenek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.