Visszafoglalták az Iszlám Állam legfontosabb észak-afrikai kikötőjét

Külföld
2016 június 11., 05:53

Visszafoglalta a líbiai egységkormányt támogató milícia az Iszlám Állam terrorszervezet legfontosabb észak-afrikai támaszpontjának, Szirt városának a kikötőjét, írja a BBC. A Miszrátából érkezett harcosokat brit és amerikai katonai tanácsadók segítik. Mohamed al-Gaszri tábornok szerint súlyos harcok folynak már a város belső részeiben. A katonai vezető szerint az Iszlám Állam helyi szervezete összeomlott, vezetői a sivatagba menekültek, míg dzsihádistái a belvárosban próbálják elbarikádozni magukat.

photo_camera AFP PHOTO / MAHMUD TURKIA

Helyi források is arról számolnak be, hogy megbomlott az ISIS Szirtben: a házról-házra harcoló milicisták hat fejbe lőtt iszlamista holttestét találták meg az egyik épületben. Valószínűleg szökni próbáltak, ezért végezték ki őket. Az észak-afrikai város visszafoglalására irányuló hadművelet május elején kezdődött, azóta hatszáz líbiai milicista esett el. Az Iszlám Állam oldaláról a halottak száma nem ismert, mint ahogy az sem, hogy mennyi civil rekedt a városban. (BBC/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.