1230 migránst mentett ki az olasz parti őrség a Földközi-tengerből

migráció
2016 június 12., 20:41
comments 119

Az olasz parti őrség vasárnap 1230 migránst mentett meg és egy holttestet emelt ki a Földközi-tengerből a Szicília és Észak-Afrika között végrehajtott bevetésein, ezzel az elmúlt négy napban a tengerből kimentett menekültek száma már meghaladja a négyezret. Szombaton az olasz parti őrség segélyszervezetekkel együttműködve 11 bevetésen 1348 menekültet mentett ki a Földközi-tengerből.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) szerint az idei év eleje óta kb. 50 ezer menekült érkezett rozoga kalyibákon vagy gumicsónakokon Dél-Olaszországba. A többségük Nigériából, Gambiából, Szomáliából, Elefántcsontpartról és Eritreából származik. A UNHCR adatai szerint 2014 óta több mint 10 ezren fulladtak a Földközi-tengerbe Európa felé igyekezve. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.