A rendőrség tájékoztatása szerint az orlandói ámokfutó halott

Külföld
2016 június 12., 10:56
comments 49
AFP PHOTO / Orlando Police Department
photo_camera AFP PHOTO / Orlando Police Department

"Halott" - közölte a rendőrség az orlandói ámokfutóról helyi idő szerint vasárnap hajnali hatkor. Több részlet a tájékoztatásukból nem derült ki, az sem egyértelmű, hogy hol vesztette az életét a lövöldöző, az meg pláne nem az, hogy hogyan.

Annyi mindenesetre a korábbi híradásokhoz képest tisztázódni látszik, hogy az orlandói kórházban mégsem volt lövöldözés, ahogy arról korábban a Metro híradása alapján beszámoltunk.

Egyelőre az sem világos, hogy hány áldozata van a lövöldözésnek, a lövöldözés helyszínéről, a Pulse nevű melegbárból elmenekülők elmondása szerint 20 embert lőhetett meg a támadó, de hogy ők milyen sérüléseket szenvedtek, arról még mindig nincs hivatalos tájékoztatás.

Egy hőse viszont már biztosan van az éjszakának:

a klub egyik biztonsági őre puszta kézzel döntött ki egy olyan elválasztófalat, ami a személyzeti részt választotta el a vendégtértől, hogy a vendégek arrafele is menekülhessenek a hátsó kijáraton át. (Via Orlando Sentinel, BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.