Bakondi György: Magyarország minden, az illegális bevándorlással szemben fellépő országgal szolidáris

migráció
2016 június 12., 17:53
comments 79

Az ellenőrizetlen tömegek beáramlása kezelhetetlen helyzetet idéz elő Európában – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 esti műsorában. Bakondi György szerint erről Matteo Renzi olasz kormányfőnek a Dél-Olaszországban élők véleményét kellett volna megkérdezni, akik a migrációs hullámtól szenvednek. A belbiztonsági főtanácsadó szerint az olasz kormányfő „ideológiai alapú” nyilatkozatot tett, ami jól illeszkedik a baloldali „migránsbarát” politikához.

A La Repubblica ma arról írt, hogy Matteo Renzi előző nap a lap Rómában zajló író-olvasó találkozóján azt mondta: nem törődik a kelet-európai országok kritikáival, mert:

„A keleti államok, amelyeket Európa megmentett a válságtól, ugyanazok, amelyek ma falakat emelnek és erkölcsi leckét adnak a migrációról, nem törődve azzal, hogy egy gyerek a tengerbe fullad-e vagy sem.”

Bakondi György erről az M1-en azt mondta:

Magyarország minden, az illegális bevándorlással szemben fellépő országgal szolidáris.

A magyar kormány álláspontja továbbra is az, hogy a migrációt meg kell állítani, az útvonalakat ellenőrizni kell.

Bakondi szerint a migrációs hullám mindkét fő útvonalon folytatódni fog. Az egyelőre bizonytalan, hogy az EU-Törökország közötti megállapodás függvényében mi történik a balkáni útvonalon. Az elmúlt napokban 100 felett volt az illegális határátlépés miatt elfogott emberek száma.

Az Ásotthalmon tervezett tranzitzónáról azt mondta, téves értelmezés, hogy az egy migránstábor lesz: ott a beérkezők teljes körű (egészségügyi, nemzetbiztonsági, rendvédelmi, jogi) ellenőrzése után 72 órán belül döntés születik, hogy visszairányítják őket, vagy megkaphatják a menekültstátuszt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.