Győzelemmel kezdett Németország az Eb-n

sport
2016 június 12., 18:53
comments 22

Behúzta az első meccsét a világbajnokként érkező német válogatott Ukrajna ellen, viszont a vártnál talán nehezebben: egy utolsóelőtti percben lőtt góllal 2-0-ra nyertek a C-csoport másik vasárnapi meccsén.

photo_camera Christian Charisius / AFP

Az első gól még az első félidőben esett, egy szabadrúgásból beívelt labdát Mustafi fejelt a kapuba:

link Forrás

Viszont a gól sem törte le az ukránokat, több komoly helyzetük volt utána is, igaz, néha a német védelem is komolyan asszisztált ehhez.

Ilyen szituáció volt például az, amikor Boateng mentett a gólvonalról:

link Forrás

A második félidőre érezhetően leültek/elfáradtak az ukránok, és a németek is mintha megelégedtek voltak az egy góllal. A nagyon pörgő első félidőhöz képest jóval lagymatagabb lett a játék, elvétve akadtak komolyabb helyzetek. A németek sokkal jobban domináltak a mezőnyben, de ezekből nem sikerült sok lehetőséget összehozni. Hatalmas csalódás volt Gotze játéka, nem találta a helyét a posztján, Toni Kroos viszont nagy formában volt, ez jó előjel az Eb hátra lévő szakaszára.

Khedirának volt egy szép lövése:

link Forrás

Az utolsó öt percre feléledtek az ukránok, Mustafi és Neuer majdnem összehozott egy gólt is maguknak. Neuerre a vártnál nagyobb szerep jutott a meccsen, két hatalmas védéssel segítette a csapatát az első félidőben. És akkor említsük még meg az ukrán Pjatovot is, aki a másik oldalon védett óriásiakat. Kapusparádé volt ez a vasárnap este.

A hosszabbítás perceiben a friss csereként beállt Schweinsteiger egy kontra után biztosította a győzelmet, góljával 2-0 lett. Utána kb. rögtön le is fújták a meccset.

link Forrás

A német válogatott behúzta végül a három pontot, de nem vitték túlzásba a dolgot: a torna eddigi legjobb első félideje után a második félidőben már nem mutattak sokat, igaz, nem is volt erre komoly szükségük.

A csoport másik meccsén a lengyelek egy nagyon nyögvenyelős meccsen megverték az észak-íreket, úgyhogy eddig papírforma szerint alakulnak az eredmények. A következő fordulóban a németek a lengyelekkel, az ukránok az észak-írekkel játszanak majd csütörtökön.

A németek fontos lépést tettek a csoportgyőzelem felé, de a mutatott játék alapján az ukránokat is hiba lenne leírni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.