Orlandói mészárlás: a rendőrség szerint "sok életet vesztettünk"

külföld
2016 június 12., 09:29
comments 124

Helyi idő szerint reggel hétkor megkezdődött az orlandói rendőrség sajtótájékoztatója a Pulse nevű melegbárban történtekről. A klubban helyi idő szerint hajnali kettő körül kezdett lövöldözni egy automata gépkarabéllyal felfegyverzett támadó.

A rendőrség tájékoztatása szerint

"sok életet vesztettünk".

Hogy pontosan mennyit, arról még most sem adtak felvilágosítást, mint mondták, még nem tudják megerősíteni a pontos számot de "több ember" is meghalt a Pulse-ban.

UPDATE 13:45: A rendőrség legfrissebb közlése szerint "kábé húszan" haltak meg a klubban.

Tájékoztatásuk szerint 42 sérültet szállítottak kórházba.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint az ámokfutó is halott, de hogy hogyan vesztette az életét, azt még nem tudni.

UPDATE 14:10: a támadót a rendőrök lőtték agyon.

A rendőrség korábbiaknál részletesebb tájékoztatása szerint a támadó hajnali kettő és öt között lövöldözött a klubban, ahol elbarikádozta magát. A klubban 320-an voltak a támadás kezdetén, közülük legalább húszan életüket vesztették, 42-en megsebesültek.

Amikor elkezdődött a lövöldözés, a klub a Facebook-oldalán posztolt üzenetben szólított mindenkit menekülésre. A klub egyik biztonsági őre pedig puszta kézzel kidöntött egy elválasztófalat, így utat nyitva a személyzeti részen át a hátsó kijárathoz a menekülőknek. A vendégek nagy része magától el tudott menekülni, a rendőrök állításuk szerint kb. harminc embert menekítettek ki akkor, amikor végül rajtaütöttek az ámokfutón.

A hatóságok időközben megerősítették, hogy a helyi kórházat is lezárták, de a korábbi hírekkel szemben nem azért, mert az ámokfutó ott folytatta volna a lövöldözést, hanem mert egyszerűen túlterhelte a sürgősségi osztályt a sok sebesült ellátása.

A rendőrség "belföldi terrorcselekménynek" minősítette a történteket. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.