A Facebook véletlenül azt állította, hogy Fülöp-szigetek hadban áll

Külföld
2016 június 13., 09:34
comments 36

A hétvégén volt az ország függetlenségét ünneplő nap, a Facebook pedig az alkalomra gyártott egy ünneplő rajzot, amit a közösségi felületeken lehetett megosztani.

link Forrás

Csak egy apró hiba csúszott a tervezésbe: a fülöp-szigeteki zászlón a színeket fejjel lefelé tüntették fel, azaz a vörös került felülre és a kék alulra. Ennek pedig nagy jelentősége van, a helyi törvények szerint akkor kell így kitűzni a zászlót, ha az ország háborúban áll. Békeidőben viszont a kék van felül és a vörös alul.

A Facebook viszonylag hamar elismerte a tévedést, közleményt is kiadtak, amiben arról írtak, hogy sajnálják, nem volt szándékos a dolog. (Verge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.