A WikiLeaks a kampány alatt fogja kiszivárogtatni Hillary Clinton e-mailjeit

Külföld
2016 június 13., 08:34
comments 103

Julian Assange, a WikiLeaks alapítója bejelentette: a szervezet arra készül, hogy újabb részleteket hozzon nyilvánosságra azokból az e-mailekből, amiket Hillary Clinton még külügyminiszterként kapott és küldött.

photo_camera Fotó: Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Hillary Clinton ellen jelenleg is vizsgálat folyik, mert felmerült, hogy megsértette a törvényeket, mikor minősített adatokat küldött a privát e-mailfiókján keresztül. A Wikileaks készített kereshető adatbázist a 30 322 e-mailről és azok csatolmányairól. A több mint 50 ezer dokumentum 2010. június 30. és 2014. augusztus 12. között keletkeztek.

Assange az erről szóló nyilatkozatában azt mondta, nem valószínű, hogy az amerikai államügyész megvádolná Clintont, de az FBI tudna engedményeket kérni emiatt a Clinton-kormánytól. Azt nem árulta el, hogy mikor és mennyi dokumentumot fognak nyilvánosságra hozni, de az biztos, hogy mikor ez megtörténik, az jó adag munícióval látja majd el Donald Trump kampányát. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.