Alkoholtilalmat vezetnek be Franciaországban a balhézó szurkolók miatt

futball
2016 június 13., 05:04
comments 43

A francia kormány arra kéri a foci-Eb-nek otthont adó városoktól, hogy tiltsák be az alkoholt azokban a zónákban és találkozási helyeken, amik tele vannak szurkolókkal. Az elmúlt három napban a csatak részegen egymásnak eső orosz és angol szurkolók miatt Marseille haszíntérré változott, de a németek és a ukránok sem kímélték egymást.Marseille az angol szurkolók és a rendőrök találkozója után - Fotó: AFP/Georges RobertBernard Cazeneuve francia belügyminiszter bejelentette, már kérte, hogy a meccsek előtti napon tiltsák be az alkoholos italok eladását, fogyasztását és szállítását azokon a területeken, ahol sok lehet a szurkoló. A tiltást ki fogják terjeszteni a közterületekre és a boltokra is. Szerinte az, ami Marseille-ben történt elfogadhatatlan mind a hatóságok, mind a társadalom és a focirajongók számára is.Német szurkolók alapoznak - Fotó: AFP/Philippe HuguenAz orosz szurkolók szombati pusztítása miatt az UEFA már vizsgálatot is indított. Még azt is belengették, hogy mindkét csapatot kizárják, ha folytatódik az erőszak. A brit kormány pedig extra rendőrosztagokat küldene Franciaországba, hogy a csütörtöki meccsen, Lensben már ne legyen balhé a walesiek ellen. Itt egyébként már előre bevezették az alkoholtilalmat.Fotó: Vitaliy Belousov/SputnikAz oroszok néhány kilométerrel távolabb, Lille-ben néznek majd szembe a szlovákokkal. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.