Amerikában építettek egy kutyafuttatót, ahonnan kitiltották a kutyákat

ÁLLAT
2016 június 13., 09:04

A New Jersey állambéli Pompton Lakes lakói már hosszú évek óta küzdöttek azért, hogy legyen végre olyan közparkjuk, ahol a kutyáik szabadon játszhatnak. Nemrég a hatóságok belementek abba, hogy a Harshfield parkban építsenek egy kutyafuttatót, amit a múlt hónapban meg is nyitottak,

csakhogy nem sokkal később kiderült, hogy a régi, helyi rendelet értelmében oda kutyák nem tehetik be a lábukat.

photo_camera Fotó: AFP/Jewel Samad
A hülye helyzet miatt a kerületi tanács ülésén a múlt héten elég nagy balhé lett az ügyből. Az egyik tanácstag elmondta, hogy mikor a kutyájával a kutyafuttató felé tartottak, egy rendőr elzavarta őket.
photo_camera Fotó: AFP/Ronaldo Schemidt
Azt a polgármester is elismerte, hogy megfeledkeztek erről a rendeletről, amit még akkor hoztak, amikor nem volt megszokott, hogy a kutyatulajdonosok összeszedik a szart a kutyájuk után. Azóta azonban a körülmények és az emberek is megváltoztak. A település tűzoltóparancsnoka is úgy látta, hogy azokban az időkben még kifejezetten rossz szemmel nézhették az emberek, ha kutyák játszottak a gyerekek mellett a parkban, mikor a szabály született.

Igen, biztos vagyok abban, hogy továbbra is érvényben vannak olyan szabályaink, amelyek szerint bizonyos épületek előtt nem kötheted le a lovadat” - mondta Mike Serra polgármester, aki támogatja, hogy változtassanak a szabályon. (NorthJersey.com)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.